Over mij

portretfoto_Heleen_Croonen__Echt_Mooij_fotografie.linkedin-2282

Welke app kun je het beste kiezen als je thuis een ECG wil afnemen? Waarom hebben apothekers wel een fax staan, maar nog geen 3D-printer? Lastige vragen. Ik ben er dol op. Na uren speuren, lezen, praten en kijken, komt er altijd een relevant verhaal uit. Vaak met een lijstje tips waar je als lezer wat aan hebt. En die lijstjes doen het weer goed op sociale media.

Mijn naam is Heleen Croonen, en ik werk als freelance medisch journalist in Utrecht. Mijn specialisme is de gezondheidszorg, en dan met name de medische technologie. Mijn liefde voor de medische wereld is begonnen tijdens de studie farmacie en de apothekersopleiding. Maar de apotheek was geen plek voor mij. Teveel protocollen en procedures. In de journalistiek kon ik mijn nieuwsgierigheid en creativiteit de ruimte geven. Mijn loopbaan als journalist begon op de redactie van het apothekersvakblad Pharmaceutisch Weekblad en ging verder bij artsenvakblad Medisch Contact. Sinds januari 2016 werk ik voor mezelf als freelance medisch journalist.

Op www.medischcontact.nl en www.pw.nl vindt je veel van mijn interviews, reportages, achtergrondverhalen, recensies en nieuwsberichten. Opdrachtgevers zijn onder meer Sante, Plus magazine, Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, Smarthealth, ICT&Health, KIJK, Women Inc en het Tijdschrift voor Verloskunde.

Via Linked In deel ik berichten over innovatie in de gezondheidszorg, en soms een blog.

Nieuwsgierig? Mail, en we maken een afspraak: info@heleencroonen.nl

Share