Plus magazine: een nieuwe heup

Heupen verslijten. Veel mensen zijn op een bepaald moment in hun leven toe aan een nieuwe heup . Het goede nieuws is dat het vaak een succesvolle ingreep is. De prothese kan voor 15 jaar  beweegplezier zorgen, met minder pijnklachten.

Er is ook een keerzijde, want soms gaat het mis en is een heroperatie nodig. In het ene ziekenhuis gebeurt dat vaker dan in het andere. En er hangt een prijskaartje aan deze operatie. Een nieuwe heup kost bijvoorbeeld al gauw tienduizend euro. Ziekenhuizen verdienen veel aan de versleten heupen en knieën. Ook het hersteltraject verschilt nogal.

Des te meer reden om kritisch te zijn. Welke heupoperatie is voor jou het beste? En wat zijn goede vragen aan de orthopeed, voordat hij in je gaat snijden? In dit artikel in Plus magazine staat alles netjes op een rijtje.

Share